Kinderoefentherapie

De meeste kinderen bewegen van nature veel en graag. Ze grijpen, kruipen,bouwen, hollen, schreeuwen, klimmen, voetballen en fietsen. Bewegen is van alle leeftijden en behalve leuk en gezond vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben.

Net als u maken veel ouders zich wel eens zorgen om hun kind. Soms op basis van eigen observaties, soms na signalen van anderen, bijvoorbeeld de leerkracht van school. Hoe weet u of uw zorgen terecht zijn? Een kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Meestal gaat dat goed, maar soms loopt een kind een achterstand op in zijn motorische ontwikkeling. Omdat er bijvoorbeeld iets mis is met een van de zintuigen, het zenuwstelsel of het bewegingsapparaat. Een kind met een motorische ontwikkelingsachterstand heeft extra zorg en aandacht nodig, het moet harder zijn best doen en meer dan gemiddeld oefenen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Herkent u dit verhaal dan kunnen u en uw kind baat hebben bij de behandeling door de kinderoefentherapeut. Onze kinderoefentherapeut Corien is gespecialiseerd in de (senso)motorische ontwikkeling van kinderen en kan u precies vertellen wat uw kind nodig heeft.

 


Houdingsprobleem bij kinderen en jongeren

In het dagelijks leven zien wij in de praktijk ook veel kinderen en jongeren met een houdingsprobleem, dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een verkeerde houding door te veel gebogen zitten bv tijdens het gebruik van de computer, mobile telefoon. Het kan ook aangeboren zijn bv een structurele kyfose( kromming in de bovenrug) of een scoliose(een zijwaartse kromming in de wervelkolom). Door een verkeerde houding ontstaan vaak lichamelijke klachten denk bv aan hoofdpijnklachten en rugklachten. Deze klachten kunnen bij de oefentherapie Mensendieck en Cesar goed behandeld worden.