De rug goed in de groei

20-09-2022 - Anke Schoones

 

 

De vakanties zitten er weer op, scholen zijn begonnen, kinderen gaan weer naar kantoor. Ja naar kantoor, op een normale schooldag brengen kinderen in het basisonderwijs namelijk 8 uur zittend door. Voor kinderen in het voortgezet onderwijs ligt dat getal nog hoger, gemiddeld meer dan 9 uur per dag.

 

Waarschijnlijk wist je het al, zitten is best wel gevaarlijk. Niet vandaag of morgen maar op de lange termijn. Te veel zitten kan ook bij kinderen leiden tot allerlei lichamelijke problemen zoals pijnklachten, houdingsproblemen, scoliose en overgewicht.

 

Aandacht voor bewegen is belangrijker dan ooit. De helft van de kinderen haalt namelijk de beweegrichtlijn niet, er is een toename in schermgebruik en misschien nog wel belangrijker de schoolarts doet geen gestandaardiseerde rugscreening meer. Hierdoor komt het voor dat scolioses (kromgroeien van de rug met één of twee bochten) pas in een later stadium vastgesteld wordt. Terwijl juist vroege diagnose en behandeling (in de groeiperiode) van belang is.

 

Als oefentherapeuten cesar/mensendieck zijn we expert in houding en bewegen, waaronder behandeling van scoliose. Samen werken we (spelenderwijs) aan een goede houding, integreren we meer bewegen in het dagelijkse leven en streven we naar gedragsverandering. Kennis en vaardigheden waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

 

Twijfel je over de rug of houding van je kind, neem contact op en wij kijken graag met je mee!

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Vul de code in*
Captcha
Velden met een * zijn verplicht!