Nanda Felderhof

Ik ben Nanda Felderhof-Visser, geboren in 1981 en in 2001 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Meteen na mijn afstuderen ben ik mijn praktijk in Nuenen begonnen.
Sinds die tijd werk ik hier met veel plezier. Ik ben sinds 2010 getrouwd en ben in februari 2014 moeder geworden van een prachtige zoon.


Kans op KANS?

Geplaatst door Nanda Felderhof

Een aantal jaar geleden hoorde je iedereen over RSI (Repetetive Strain Injury) of de muisarm. Dit kreeg je als je lang achter elkaar achter de computer aan het werk was en veel moest typen of met de muis moest werken. Bekende klachten waren: tintelingen in handen en vingers, pijn aan de pols, arm en schouder en hoofdpijnklachten. Inmiddels is de naam verandert in KANS (klachten van arm, nek en schouders) en is ook de manier waarop we er tegenaan kijken veranderd.
Lees meer

Wat doet een oefentherapeut nou eigenlijk?

Geplaatst door Nanda Felderhof

Deze vraag wordt ons met zeer grote regelmaat gesteld. Daarom hebben we met alle oefentherapeuten van de SOCM besloten een voorlichtingsfilmpje te maken!
Lees meer

Het verschil tussen oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck

Geplaatst door Nanda Felderhof

Nog vaak krijgen wij de vraag van wat nu eigenlijk het verschil is tussen oefentherapie Mensendieck en oefentherapie Cesar. De meeste mensen hebben van beide weleens gehoord maar weten niet het verschil te benoemen. Ook artsen en specialisten weten het verschil niet goed, terwijl ze soms wel heel duidelijk naar één van beide verwijzen. Om bovenstaande vraag te kunnen beantwoorden moeten we een poosje terug in de tijd.
Lees meer