Herkenbaar? Zittend pijn krijgen

12-04-2016 - Nanda Felderhof

 

Wellicht herken je het volgende: je hebt de hele dag achter de computer gewerkt voor je werk. Thuis gekomen kijk je nog even naar je email om vervolgens aan te schuiven voor het eten. Na het eten ga je lekker op de bank zitten om te kijken naar het journaal en je favoriete programma.

Tot zover geen probleem, maar wat nu als je gedurende diezelfde dag langzaamaan pijn ontwikkelt? Wellicht heb je last van je onderarmen, nek, schouders of misschien je onderrug. Na een nacht slapen voel je je weer een stuk beter en de volgende dag ga je met frisse moed opnieuw aan het werk. Maar wat nu als die nacht slapen niet (meer) helpt?

 

Gevolgen

Momenteel bestaat een groot deel van ons leven uit zitten. Een activiteit waar ons lichaam in oorsprong niet voor bedoeld is. Ons bewegingsapparaat is het sterkst als we staan of lopen. Dan kan onze wervelkolom de grootste krachten aan. Door de digitaliseren van onze maatschappij brengen we meer en meer uren zittend door. Als we dit maar lang genoeg doen is een nacht slapen niet meer voldoende om ons weer fit te voelen. We kunnen klachten gaan ontwikkelen. Spieren, pezen en ons skelet wordt langdurig op een verkeerde manier belast. Dit leidt tot pijnklachten, vergroeiingen, slijtage klachten en uitval op gebied van werk of in de thuis situatie.

 

Onomkeerbaar?

Gelukkig is  er iets aan deze problemen te doen. Ik, als oefentherapeut Mensendieck, besteed veel aandacht aan de belasting op het lichaam en de gevolgen daarvan. Indien je bij mij onder behandeling bent gaan we samen kijken naar welke overbelasting een rol speelt bij het ontstaan van jouw klachten. We gaan bestaande patronen doorbreken en werken aan een betere balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit alles op een praktische en makkelijk toepasbare manier, passend binnen jouw leven.

 

Resultaat

Na afloop van de behandelingen zul je minder of geen pijnklachten meer ervaren, meer inzicht hebben in de factoren die bijdragen aan het ontwikkelen en in stand houden van je klachten en handvatten hebben om je klachten te verminderen en te voorkomen in de toekomst. Je levert zelf een actieve bijdrage aan je gezondheid.

 

Contact

Bel vrijblijvend naar 040-2833752 of vul ons contactformulier in voor het maken van een afspraak of om vragen te stellen die je naar aanleiding van deze informatie nog mocht hebben.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!