Maak kennis met Pietje Pit!

20-09-2016 - Nanda Felderhof

 

 

De zomervakantie is weer voorbij. De tijd dat kinderen lekker lang konden uitslapen, buiten spelen en doen waar ze zin in hadden wordt weer ingeruild voor de gewone schooldagen. Wat zullen ze weer moeten wennen!

 

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Door de komst van de computer is het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer, leren anders.

 

Weinig bewegen

Het gebrek aan beweging is een maatschappelijk probleem geworden. Uit onderzoek blijkt dat de jeugd steeds vaker – en jonger – pijnklachten krijgt en een slechte houding ontwikkelt.

Scholen worden overspoeld met projecten over meer bewegen, allemaal even leuk, interessant of nuttig. Het project Zit met Pit! zoemt naast het belang van meer bewegen in op een minstens zo belangrijk onderwerp, namelijk de zithouding van kinderen.

Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom computergebruik.

 

Informatie

Na jarenlang betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van Zit met Pit! is het nu tijd om de kinderen in Nuenen te laten kennis maken met Zit met Pit!

Zit met Pit! is zo ontwikkeld dat kinderen, leerkrachten en ouders sámen in beweging komen. Met een compleet uitgewerkt lesprogramma, een professionele oefentherapeut en concrete handvatten om op voort te borduren. Je versterkt en inspireert elkaar, zodat kinderen overal dezelfde boodschap krijgen: Zit met Pit!

Ik sta te trappelen om je alles te vertellen over de mogelijkheden van Zit met Pit! op jouw school of voor je kind. Je kunt natuurlijk ook zelf contact met mij opnemen, graag zelfs! Ik kom graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek het lesmateriaal laten zien en je kennis laten maken met Pietje Pit, de hoofdpersoon van het programma. Ik geef Zit met Pit! zowel klassikaal op scholen als individueel in de praktijk. Dus ook als je je zorgen maakt over de zithouding van je kind of het veelvuldig gebruik van telefoon, tablet of computer kun je contact met me opnemen.

 

Ik ben bereikbaar op 040-2833752 of via info@centrumbalans.nl.

 

Filmpje

Kort maar krachtig een indruk krijgen van Zit met Pit!? Bekijk dan het filmpje, het duurt nog geen 3 minuten: https://www.youtube.com/watch?v=g9kwF1gLFnM Natuurlijk staat er op de website nog meer informatie voor u klaar. Neem gerust een kijkje! www.zitmetpit.nl

In  de media

Met enige regelmaat verschijnen er publicaties over dit onderwerp in de media. Zo ook enkele weken geleden. Zit met Pit! was zelfs te zien op televisie bij de actualiteitenrubriek Een Vandaag. Gemist omdat je heerlijk vakantie aan het vieren was? Je kunt hier de uitzending terugkijken: http://www.npo.nl/eenvandaag/02-08-2016/AT_2055134

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!